bloemisterij-tuinderij het Wandelbos

foto: Nico Kat

Extra service tussen de bloemen en planten

Al ongeveer vijftien jaar werkt Anita Verstijnen bij Bloemisterij-Tuincentrum het Wandelbos. Samen met haar broer, Arno Kok, heeft zij het bedrijf overgenomen van hun ouders. “Maar mijn vader is hier nog iedere dag. Hij kan het werk nog moeilijk loslaten, ook al is hij nu 78”, aldus Anita. Verder werken er nog ongeveer 4 mensen meer, daarvan werken twee mensen fulltime en twee parttime. Het werk in een tuincentrum is aan de seizoenen gebonden.

Nu zitten ze midden in het hoogseizoen, dat loopt van april tot en met juni en dan wordt er met Kerst een verkooppiek gesignaleerd. “Op het moment willen de mensen hun tuin gaan verfraaien, dus alles voor buiten verkoopt goed. Maar ook is de wil er heel erg om het voorjaar naar binnen te halen. Dus snijbloemen, kamerplanten en alles wat daarbij komt kijken , verkoopt zeer goed”, verklaart Anita. En de bloemen zijn nu op zijn mooist. Dat wil zeggen dat zaken waarin ze verwerkt worden ook erg in trek zijn.

Tuincentrum het Wandelbos net dat beetje extra service waarvoor veel anderen geen tijd hebben. “Ons centrum is veel kleinschaliger als soortgelijke hier in de regio. Medewerkers hier doen gewoon alle taken, zaken waarover we niet alles weten vragen we na. Alle medewerkers hebben hun diploma, dus iemand weet vast wel een antwoord”, legt Anita uit. Maar Anita en de andere medewerkers van het tuincentrum staan ook op praktische gebieden klaar voor hun klanten. Als zij zelf niet met hun handen in de potgrond willen of kunnen. Dan kan hun plantenbak bij het tuincentrum voor hun gevuld worden met de kleuren die zij aangeven. En zijn ze dan niet meer naar huis te tillen dan bieden de mensen van ‘het Wandelbos’ ook nog aan om ze die weg even te brengen. Die vraag is vaak afkomstig van ouderen.

Het tuincentrum moet de meeste klandizie hebben van mond-tot-mondreclame. Ook zetten ze wel eens een stukje in één of ander blaadje. “Soms doen onze kinderen op school wel eens iets waarbij we een advertentie kunnen plaatsen, dan doen we dat”, aldus Anita. De grootste reclame is toch wel de extra service die geboden wordt. “Vooral dat wordt aan familieleden en vrienden doorverteld. De dingen die opvallen zorgen zo voor extra publiciteit.” Verder wordt er op dit moment ook nog bekendheid geworven via Facebook en de internetpagina die het tuincentrum heeft.
Zoals al eerder gezegd is, zijn de ouders van Anita en Arno 49 jaar geleden begonnen met het tuincentrum. Op precies dezelfde plaats als nu, dat was toen een zeer bosrijke omgeving. “mijn vader heeft als het ware zelf de bomen omgekapt.” Het gebouw dat er toen neergezet werd, stond aan de rand van de stad. Verder was er nog niks in de wijde omtrek, de Reeshof bestond toen nog niet. Een ideale plek dus voor een tuincentrum, goed bereikbaar om grote bomen en planten te gaan vervoeren.

Achter het gebouw heeft de vader van Anitazijn liefde voor flora en fauna doorgezet, in de vorm van hokken met kippen en ander gevogelte. “Dat is echt een ding van mijn vader”, zegt Anita liefdevol lachend. Voor nog meer informatie over Bloemisterij-Tuincentrum het Wandelbos kunt u terecht op hun website, www.tuincentrumwandelbos.nl