Buurtkroeg

Bijkletsen in de Buurtkroeg

Op 29 april is er voor de vierde keer de mogelijkheid om een drankje te doen met je buren in de Buurtkroeg De Reit. Elke laatste vrijdagmiddag is de kroeg geopend van 17.00 uur tot 19.00 uur, meteen aansluitend kan iedereen in het restaurant van woonzorgcentrum Zonnehof een maaltijd nuttigen. Het menu is te vinden op www.verbeterdereit.nl. “Er zijn nu op zijn minst 30 bezoekers”, aldus de organisatoren Ans de Bont, Christan v/d Wouw en Anneke Doppen.

Eind januari is er voor en door de buurtbewoners van de Reit de Buurtkroeg geopend. Deze bevind zich in ‘Het huis van de Reit’, het gebouw waarin ook het woonzorgcentrum Zonnehof is gevestigd. Vanaf toen is er iedere maand een buurtborrel gehouden en het wordt elke keer goed bezocht, volgens de organisatoren. De mensen uit de omgeving weten de weg goed te vinden.
Op 29 april is het dus behoorlijk druk in het gebouw aan de Professor Gimbrérelaan. Midden in de ruimte staat een grote tafel, daar omheen zijn de meeste bezoekers druk met elkaar in gesprek. “Dit initiatief is opgezet zodat mensen uit de buurt eens meer contact met elkaar zouden hebben. In die opzet zijn we, gezien de opkomst goed geslaagd”, aldus de dames van de organisatie. Op de tafels staat een gezellig bosje bloemen in een theepotje, op deze manier heeft de Buurtkroeg iets weg van een huiskamer.
Om de mensen te attenderen op de data dat de Buurtkroeg geopend is zijn er in de buurt briefjes in de brievenbus gestopt. Daarop staat ook te lezen dat je daarna kunt blijven dineren tegen een niet al te hoge prijs. Ook is alle informatie te lezen op de site van verbeter de Reit, een initiatief van mensen die in de wijk wonen.