Ijscoman bij het Wandelbos

foto: Nico Kat

Ijs verkopen is hem met de paplepel ingegeven

In de zomer met heerlijk en warm weer is het heerlijk om even een ijsje te gaan eten. Wie doet dat nou nooit? Op zo’n zomerse middag is het ook heel erg fijn om te gaan recreëren in het bos. Dus waarom zou je deze twee dingen niet combineren. Dat kan op het grasveldje bij het ‘wandelbos’, precies in de bocht van de Wandelboslaan. Daar bij de mobiele ijskar van Bart van den Oetelaar kun je het “lekkerste ijs van Tilburg” kopen, volgens velen.

Vanaf dit jaar staat hij daar om ijs te verkopen aan iedereen die er langskomt, daarvoor deed zijn vader hetzelfde werk. De opa van Bart’s vader is begonnen in 1927. “Ik heb toen ik jong was een studie gedaan om de horeca in te gaan met het idee om het bedrijf over te nemen. Het is me met de paplepel ingegeven”, aldus Bart.

’s Morgens zijn het vooral fietsers die om een ijsje komen, ’s middag verandert dat beeld in eerst kinderen met ouders die even lekker de bossen ingaan en dan de medewerkers van alle bouwbedrijven in de buurt die vieren dat de dag erop zit.

Buiten het veldje bij het Wandelbos is Bart ook op verschillende markten te vinden, op vrijdag op het Wagnerplein en zaterdag op het koningsplein. Verder is hij te vinden op feesten en partijen en kleine evenementjes. “Ik ben met mijn kar te huur voor besloten familie-barbecues en andere gezellige dingetjes in de zomer. In de toekomst wil ik ook aanwezig zijn op evenementen, maar dat is nu nog niet aan de orde,” vertelt Bart.

Hier bij het Wandelbos is de opa van Bart in de jaren vijftig begonnen ijs te verkopen, toen was het nog buitengebied. Volgens Bart is het gewoon het gewoon een heel mooi plekje in Tilburg. “Je staat hier enorm dicht bij de grote speeltuin in het bos en het dierenparkje. Drukte genoeg dus.”