JB-amusement

foto: Nico Kat

Twaalf en een half jaar hard werken zorgt voor heleboel plezier

Twaalf en een half jaar geleden is alles begonnen in een schuurtje in de Reeshof, het gaat hier over JB-amusement in de Dragonstraat vijfentwintig. Jurgen en Ineke Brants runnen dit verhuurbedrijf sinds 2005. “Mijn grote passie is alles wat met de kermis te maken heeft, dus toen ik de kans kreeg om mensen blij te zien wist ik wat ik wilde gaan doen”, vertelt Jurgen. Het bedrijf is begonnen met enkel springkussens, daar was op dat moment erg veel vraag naar bij communies enzo. “Ik had toen een oud busje met een paar planken erin en daar reed ik dan mee naar feesten waarbij de gasten een extraatje wilden en een oom van mij wilde mij daar toen wel bij helpen, van lieverlee is het allemaal gegroeid”, aldus Jurgen.

Twaalf en een half jaar geleden was de situatie nog wel heel anders dan nu. “Ik werkte toen nog voor een baas en dat werd langzaam steeds minder, ik werd een zelfstandige ondernemer met alles wat daarbij komt kijken. Ook is sindsdien het assortiment flink toegenomen. Naast het verhuren van springkussens, suikerspinmachines en popcornmachines, ben ik gespecialiseerd in opblaasbare Abraham en Sarah poppen”, licht Jurgen toe. Jurgen heeft een zeer veel verschillende poppen, hij heeft er 85.

Het aanbod is zeer divers, dat heeft erg veel te maken met de hedendaagse vraag: men wil een pop die de moderne man of vrouw weergeeft. “Wij kunnen poppen leveren die het karakter van de jarige weerspiegelen. Dat wil zeggen het uiterlijk, maar ook waar de persoon van houdt, bijvoorbeeld; is het een voetballer dan zorgen wij dat de pop een bal heeft en een tenue aanheeft.”

De volgende stap is nu dat Jurgen een heel eigen exemplaar pop op de markt wil gaan brengen. “We hebben zelf iets laten ontwerpen, geheel naar de vraag die er nu is. Nu gaan we kijken wat de mogelijkhedenzijn om die ook echt te maken en eventueel te gaan verhuren.” Jurgen wil het liefste een Abraham- en Sarapop met de uitstraling van deze tijd, waar van afstraalt dat je trots mag zijn als je vijftig bent geworden.

Een voordeel dat de specialisatie met zich mee brengt is dat verhuur van opblaasbare poppen een zaak van het hele jaar door is. “Dat is met de springkussens een heel ander verhaal, die worden een deel van het jaar echt goed verhuurd, maar voor de rest is het daar rustig. Dat is wel een heel belangrijke reden waarom ik me ben gaan specialiseren”, legt Jurgen uit. Voor springkussens geldt wel een ‘goed weer garantie’, dat wil zeggen dat bij slecht weer het springkussen gratis geannuleerd kan worden.

De reclame van JB-amusement loopt voornamelijk via google. “Tegenwoordig zit iedereen de hele dag op de computer, vooral de jeugd. Dan is het voor mij zaak dat als men Google opent, ik bovenaan sta”, zegt Jurgen. Hij is van mening dat deze vorm van reclame beter werkt dan adverteren in de krant. Verder is er de mond-op-mondreclame van mensen die al eens een artikel gehuurd hebben.

In het assortiment van Jurgen is ook een botsauto die echt rijdt. “Er zit een motor van een scootmobiel in”, licht Jurgen toe. Vorig jaar is Jurgen met die auto in een televisieprogramma geweest, dat is wel een heel leuke gebeurtenis geweest. Maar Jurgen maakt eigenlijke elke dag wel vrolijke momenten mee, overal waar hij komt is er een feest bezig.

Naar aanleiding van het twaalf en een halfjarig bestaan van het bedrijf heeft Jurgen op 25 maart een open dag georganiseerd, dat is hem erg goed bevallen. “Ik denk erover om dat vaker te gaan herhalen, niet ieder jaar, maar wel regelmatig. Er was de hele dag door aanloop, van mensen die ik al heel erg lang ken, maar ook relatief nieuwe mensen.” Op de open dag bleek wel dat hij met niks is begonnen en zeer veel heeft opgebouwd. De gasten benadrukken dat dat is gekomen door het harde werken van Jurgen.

De laatste nieuwe ontwikkeling is de verhuur of verkoop van Skydancers met bedrijfslogo’s. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurgen Brants, tel 0620555274 of via info@jb-amusement.nl