spelcarrousel

Spelletjes doen op de camping

In het weekend van 15 tot en met 18 juni had de Spelcarrousel zijn tenten opgeslagen op de buurtcamping op het voormalige van Gend en Loosterrein. De buurtcamping is er om mensen uit alle bevolkingslagen en verschillende wijken uit Tilburg met elkaar in contact te brengen. “Het was een groot succes, vanaf tien uur in de morgen stonden de eersten al bij onze tent om te mogen spelen en gasten met kinderen kwamen ’s avonds als de kinderen op bed lagen nog even een spelletje doen”, meldt Patrick Verlaan, één van de organisatoren.

“We hadden naar de buurtcamping vooral spellen meegenomen die makkelijk te leren waren, ook voor mensen die niet dagelijks spelen”, vertelt Patrick. Ook was er rekening gehouden met de jeugd: er waren volop kinderspellen.
De Spelcarrousel heeft ongeveer driehonderd spellen in hun collectie, maar speciaal voor deze gelegenheid waren er via een uitgever en een bevriende spellenclub enkele extra grote spellen geregeld. “Het weer werkte natuurlijk ook enorm goed mee, zo hadden we buiten de tent een grote Jenga-toren staan, er lagen grote dobbelstenen op de grond en natuurlijk kon een XXL versie van het Tilburgse Spexxx niet ontbreken”, aldus Patrick. Voor badmintonbenodigdheden was gezorgd door de organisatie van de buurtcamping zelf, want dat blijft toch een echte campingsport.
“ Zelf hadden we voor buiten Kubb meegenomen, een spel waarbij je houten blokken omver moet gooien en laddergolf waarbij je golfballen die verbonden zijn aan een touwtje om de sporten van een ladder moet gooien, dat werd heel veel gespeeld en is erg geschikt voor bij de tent.” Doordat het weer zo goed meedeed waren er ook banken buiten de tent gezet en werd er niet alleen volop gespeeld, maar was er ook genoeg publiek om te kijken en aan te moedigen.
Patrick hoorde van de Buurtcamping via Joy’s van Lieshout, Sociaal Medewerker bij MFA het Kruispunt. “Ze zei dat het misschien wel iets voor ons kon zijn. Toen hebben we contact opgenomen en de mogelijkheden besproken. Dat geresulteerde in een topweekend.” MFA het Kruispunt is de thuisbasis van de Spelcarrousel. Vanaf zestien september wordt daar weer iedere derde vrijdagavond van de maand een spelavond georganiseerd. Vanaf half acht kan iedereen binnen komen lopen om gezellig een spelletje te spelen, daarvoor hoef je je niet van tevoren aan te melden. Er wordt wel een kleine entree gevraagd, maar daarentegen staan er een kleine driehonderd spellen waar iedereen uit kan kiezen. “We zijn er vanaf september tot en met juni en in juli en augustus genieten we van een verdiende vakantie”, vertelt Patrick.
De mensen die een keer naar een spellenavond zijn geweest, zijn vaak erg enthousiast en komen de volgende maand weer terug. “Dit enthousiasme is ook te danken aan het feit dat de deelnemers het erg leuk vinden dat we alles uit kunnen leggen en dat er zo’n groot assortiment aanwezig is waar voor iedereen wel iets leuks bij zit om te spelen”, legt Patrick uit.
De Spelcarrousel bestaat nu een jaar. “Toen we begonnen wilden we eerst eens kijken of er wel animo voor was, maar na alle positieve reacties hebben we besloten dat we gewoon definitief doorgaan, met de spelavonden maar ook de buurtcamping krijgt volgend jaar zeker een vervolg.”, aldus Patrick. Meer informatie is te verkrijgen op www.despelcarrousel.nl